Основна грешка на страната ни за допускането на нелегални мигранти е

...
Основна грешка на страната ни за допускането на нелегални мигранти е
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Изтеглянето на армията от границата беше грешка

„ Основна неточност на страната ни за допускането на незаконни мигранти е това, че армията е била изтеглена от границата. “ Това заяви депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров за Euronews Bulgaria. Според него страната не може да разчита напълно на полицейските сили за справяне с следващата бежанска вълна. 

 

Ето какво още сподели той.

 

За мигрантския напън:

Позволете още един път да изкажа съболезнования на фамилиите на починалите служители на реда. За страдание, стана процедура да се случва нещо сходно, с цел да реагира страната уместно. Проблемът не е от през вчерашния ден и през днешния ден. Този случай по един доста злокобен метод сподели цялостната абдикация на страната и неспособността да се оправи с сходни проблеми. Те са сложни. Тук става въпрос освен за съответната защита на държавната граница, само че и за методите за реакция, корупцията в системата, неспособността да се намерят отговорни за разхищението на държавни средства.

Тази война, която беше оповестена от страната (на каналджийството – бел. ред.), чакаме да забележим с какви средства ще бъде изпълнена.

 

Относно концепцията за референдум за президентска република:

Разбрахме, че ще е полупрезидентска. Но дали ще е президентска или полупрезидентска – аз дефинирах това като един зов на беззащитност. Политическата мощ, която го предлага, търси всевъзможни обезверени способи да влезе в полезрението на българския гласоподавател и по някакъв метод да подсигурява наличието си в бъдещото Народно заседание. Дори и с потреблението на противоконституционни механизми.

 

За цената на природния газ:

Трябва да има договаряния с „ Газпром “. Това е наша позиция още от края на март и началото на април. Очаквам държавното управление да бъде малко по-категорично в своите послания, защото още веднъж се приказва половинчато, изчакват се някакви спомагателни решения, само че този въпрос трябваше към този момент да бъде решен. И това не е геополитически въпрос, а подобен, който касае националните ползи, който обслужва на първо място българския бизнес, българската стопанска система и българските фамилии. Осигуряването на евтина суровина не би трябвало да бъде въпрос, който да е подложен под подозрение или да бъде пречупван през някакви геополитически или други призми.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР